Therapie

Iedereen heeft er weleens mee te maken:

Spierpijn, rugpijn, een stijve nek, vermoeidheid of (chronische) blessures…

Deze klachten komen vaak voort uit lichamelijke of geestelijke inspanning, een verkeerde (werk)houding, stress of te intensief sporten.

Dacosta Trainingcenter biedt professionele massages, triggerpointtherapie voor iedereen met (chronische) pijnproblemen die ontstaan zijn door overbelasting of verkeerd gebruik van het lichaam.

Deze massages stimuleren het zelf herstellend vermogen van het lichaam en helpen bij een gezond evenwicht tussen lichaam en geest. Uw klachten worden behandeld, maar tegelijkertijd heeft een massage ook een sterk preventieve werking: het helpt u te ontspannen en verbetert uw mentale en lichamelijke weerstand.

 

TRIGGERPOINT THERAPIE/MASSAGE

Triggerpoint Therapie biedt vaak in luttele minuten verlichting. De meeste problemen kunnen in drie tot tien dagen worden geëlimineerd. Zelfs langdurige chronische klachten kunnen in minder dan anderhalve maand aanzienlijk verbetering geven.

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook in de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Ze kunnen ontstaan door tal van oorzaken waaronder stress, overbelasting, verwondingen, alcohol of chemische stoffen.

Het menselijk lichaam bouwt de triggerpoints dus willekeurig en onwillekeurig op, dit wil dus zeggen dat ieder menselijk lichaam triggerpoints heeft, maar daar niet altijd last van hoeft te hebben. Dit heeft te maken met actieve triggerpoints (pijnpunten), en latente triggerpoints (slapende, dus niet actieve triggerpoints).

Een voorbeeld hiervan is: iemand heeft een latente triggerpoint in zijn of haar nek zitten, en door een kop staart botsing wordt die latente triggerpoint geactiveerd, en kan of gaat een pijnsignaal afgeven naar de daarbij behorende pijngebieden.

Door Triggerpointmassage, het uitoefenen van druk op die verkrampte plekjes in de spieren, kan pijn worden verlicht en kunnen functies van verzwakte lichaamsdelen weer verbeteren.

Waarom triggerpointmassage?

Regelmatig terugkerende hoofdpijn, maar ook nekpijn (met uitstralingspijn in hoofd), schouderpijn (met uitstralingspijn in de schoudergordel en arm) en rugpijn (met uitstralingspijn in been) zijn lastige ongemakken. Veel mensen hebben zich erbij neergelegd; ze gaan vroeg naar bed, nemen een warm bad of slikken een pijnstiller. Weinigen weten echter dat deze pijnen kunnen worden veroorzaakt door triggerpoints, hypergevoelige plekjes in het spierweefsel.

Er zijn tegenwoordig veel mensen met onverklaarbare pijnen, (hiermee wordt bedoeld dat deze mensen pijn hebben die niet verklaard kunnen worden door artsen, neurologen of andere deskundigen). Dit kan dan te maken hebben met actieve triggerpoints, die in een bepaald deel van het lichaam een uitstralingspijn veroorzaken.

Een makkelijk voorbeeld hiervan is: iemand heeft pijn in zijn hoofd (het uitstralingsgebied). Deze pijn kan veroorzaakt worden door actieve triggerpoints in de schoudergordel of nek. Dit kan dus inhouden, dat de oorzaak van de uitstralingspijn niet in het hoofd zelf zit, maar elders.

 

SPORTMASSAGE

Sportmassage draagt bij aan een effectieve training en betere sportprestaties. Het voorkomt blessures en bevordert herstel. Sportmassage verbetert de doorbloeding en stofwisseling in de spieren, zodat de afvalstoffen sneller worden afgevoerd en de circulatie wordt verbeterd. Gevolg: een aanzienlijk sneller herstel na inspanning en een vermindering van spierpijn en vermoeidheid. Hierdoor kan de sporter de volgende training/wedstrijd met eenzelfde of verhoogd niveau aanvangen.

Sport en (zware) verrichtingen in het dagelijks leven hebben vaak dezelfde invloed op ons lichaam. Daarom is sportmassage ook voor niet sporters erg zinvol.

Er kunnen heel wat redenen zijn die je dwingen je lichamelijke activiteiten (tijdelijk) te beperken of te stoppen. Een (stevige) massage houdt je spieren dan in conditie.

Bij de sportmassage gaat het altijd om een deelmassage.

Blessurepreventie is het gezonde lichaam gezond houden. Overbelasting sluipt vaak langzaam in. Er is nog geen duidelijke blessure, maar de eerste ‘signalen’ zijn er wel. Vaak worden deze signalen niet of nauwelijks onderkend. Onderzoek van spieren en gewrichten, advies, massage, herstelbevorderende oefeningen zijn hier dan op zijn plaats en kunnen blessures voorkomen.

 

De signalen zijn:

– prestatiedaling

– hogere rustpols

– lichamelijke klachten

– gewichtsvermindering

– ziek worden

– hogere bloeddruk

– slechte eetlust

– langzamer herstel

– slecht slapen

– menstruatiestoornissen

Wanneer er toch een (lichte) blessure is ontstaan, is (relatieve) rust noodzakelijk en moet recidivering worden voorkomen. Dit laatste door de belasting aan te passen aan de belastbaarheid van de sporter. Of de belastbaarheid verhogen door middel van een preventieve bandage.

 

ONTSPANNINGSMASSAGE

De oorzaak voor chronische vermoeidheid is niet bekend, maar stress is wel één van de factoren die vermoeidheid in de hand werkt. Daarnaast veroorzaakt langdurig werken in eenzelfde houding, bijvoorbeeld werken met de computer, spier- en gewrichtsklachten. Intensief of zwaar werk veroorzaakt een verhoogde spierspanning.

Een goede ontspanningsmassage is een weldaad voor lichaam en geest en het behoud van een goede gezondheid. Ontspanningsmassage is bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn.

Gun jezelf dat moment van rust en ontspanning.

Bent u onder behandeling van bijv. een fysio- of manuele therapeut of chiropractor? Deze behandelingen kunnen meer effect hebben, wanneer hieraan vooraf een ontspanningsmassage plaatsvindt.

In het Oosten (Azië) gebruikt men de uitdrukking: “Massage is als een douche voor de binnenkant van je lichaam”.

Mindervalide mensen: u moet een trap op naar mijn praktijkruimte.

 

Tarieven:

 Therapeutische behandeling:

Intake (= gesprek + 1e behandeling, ca. 75 minuten): € 65

Je betaalt voor een therapeutische behandeling relatief weinig: ‘slechts’ € 60,00 per keer.

Mijn behandelingen worden niet vergoed door je ziektekostenverzekering.

Massage:

Intake (= gesprek + 1e behandeling, ca. 75 minuten): € 65

30 minuten: € 32.50

60 minuten: € 55,00

Prijzen geldig in 2017,  inclusief 21% BTW