Cursussen en lessen

Krav Maga

 Krav Maga

 DACOSTA Trainingcenter stelt het Krav maga curriculum beschikbaar en leerbaar voor iedereen ongeacht je leeftijd. Wij zorgen ervoor dat men in relatief korte tijd de zelfverdedigingtechnieken weet toe te passen bij(levens-)bedreigende situaties, zoals bedreigingen met mes of vuurwapen.

Zoals iedere realistische vorm van zelfverdediging is  Krav Maga niet aan regels gebonden, buiten de regels van de wet. Trappen en stoten naar het kruis zijn toegestaan, evenals ellebogen naar het hoofd en het prikken van vingers in ogen of tegen de keel.

Het is dan ook geen sport maar een zelfverdedigingssysteem. Het maakt gebruik van natuurlijke reflexen en bewegingen, het leert de lichaamszwakke plekken kennen van de tegenstander.

De beoefenaar van het Krav Maga zal dan ook indien mogelijk conflictsituaties proberen te vermijden, maar in het geval van een daadwerkelijke conflictsituatie, alles doen om te overwinnen!

Het Krav Maga Trainingscenter biedt ook opleidingen voor burgers. De ongelukkige waarheid is dat geweld in grote steden blijft stijgen, zo wordt het steeds belangrijker om te leren zelfverdedigen.

Het Krav Maga Trainingscenter leert u de technieken toe te passen die u zullen helpen de angst te overwinnen voor mogelijk levensbedreigende situaties.

Krav Maga is ontwikkeld om mensen kennis en ervaring te geven waardoor ze geen slachtoffer hoeven te worden.

“So that one may walk in peace”.  

 

Commandotraining

Commando Training is de echte Bootcamptraining zoals onze soldaten in opleiding getraind worden. Zwaar maar Realistisch. Verleg je grenzen, je zal met de commando training een ieders doelstelling halen. Door weer en wind zal je met bloed zweet en tranen altijd samen als een team de finish halen. Je laat je collega nooit achter!! Soldaat spirit (Dit is een outdoor training).

Het programma wordt vakkundig uitgevoerd door een kader van ex-soldaten met veel fitness ervaring. Onze missie is om mentale weerbaarheid te ontwikkelen. Het laat je zien dat je in staat bent 20x meer te kunnen dan wat je denkt. Daarnaast creëer je leiderschap en leert je een krijgers geest te ontwikkelen waardoor je niet zal opgeven.

 • Discipline
 • Focus
 • Alertheid
 • Aandacht
 • Leiderschap
 • Zelf meesterschap

Onze Commando training  programma is intens en leidt tot ernstige doorbraken. Het is oorspronkelijk ontworpen voor the special forces in het leger.

Kinderen Krav Maga

DACOSTA Trainingcenter biedt ook lessen voor kinderen.
Deze lessen hebben een educatief component en leren de kinderen hoe ze met geweld moeten omgaan.

Tijdens de verschillende spelletjes, leren de deelnemers communicatieve vaardigheden, zelfcontrole, coördinatie en anderen mensen te respecteren.
In het opleidingstraject leert uw kind op de opeenvolgende niveaus van het Krav Maga systeem zichzelf te kunnen verdedigen. Kid’s Krav Maga is innovatief, doordacht en op maat ontworpen, zodat elke leerling zijn/haar eigen vordering kan volgen. De lessen zijn dynamisch gestructureerd, leuk, en uitdagend. De instructeurs passen elke les aan de vaardigheden en de gevoeligheid van de groep en de individuele leerlingen. Kinderen zijn anders en dat is de reden waarom we een programma op kinder maat hebben ontworpen.

Onze instructeurs doen hun best om uw kind thuis te laten voelen en eigenschappen te leren die een belangrijke toepassing zijn in hun verder leven. Eigenschappen die we leren zijn persoonlijke effectiviteit en discipline; Bij de lessen is de lichamelijke ontwikkeling heel natuurlijk gepaard met geestelijke verrijking – de basis ingrediënten van een succesvol en sociaal volwassen persoon.

Krav Maga voor kinderen hanteert niveau bepalingen als een uniek systeem van tussentijdse voortgang controles dat er voor zorgt dat de leerlingen gemotiveerd blijven en houdt hen op hun zoektocht naar het bereiken van de volgende niveau/band. Weerbaarheid is een moderne, praktische wijze van zelfverdediging die inspeelt op de agressie van onze tijdperk.
De technieken zijn effectief, eenvoudig, en gemakkelijk te leren. Kinderen kunnen ze eenvoudig in extreme stresssituaties toepassen, ongeacht hun lichamelijke conditie, kracht of leeftijd.

Weerbaarheid is een moderne, praktische wijze van zelfverdediging die inspeelt op de agressie van onze tijdperk. De technieken zijn effectief, eenvoudig, en gemakkelijk te leren. Kinderen kunnen ze eenvoudig in extreme stresssituaties toepassen, ongeacht hun lichamelijke conditie, kracht of leeftijd.

Waarom een cursus weerbaarheid en zelfverdediging?

Leer om voor jezelf op te komen, mentaal en fysiek; Zelfbewuster overkomen en meer zelfvertrouwen opbouwen;
Veiliger voelen – op straat, op je werk, school en thuis.

Aan de orde komen:

Omgaan met verschillende houdingen en verplaatsingen; Elleboogstoot en hoe geef ik een gerichte knie trap; Beetpakkingen om het lichaam; Gebruik makend van de spullen die je bij je hebt en draagt;

De lessen zijn gebaseerd op feitelijke situaties. Er komen verbale en fysieke technieken aan bod .

Kettlebell-Guerreiro Workout

Guerreiro Workout, beter bekend als Gladiator/Spartan Workout  is een intensieve core workout waar je grote spiergroepen worden getraind. Het is een combinatie van kettlebells en circuittraining en veel lichamelijke oefeningen.

Wees voorbereid op de meest ongelooflijke full body workout die je ooit zult ervaren!

Door het gebruik te maken van je natuurlijke lichaamsgewicht doe je conditie-oefeningen en een unieke, non-stop superset concept. Het zal in een rap tempo je stofwisseling veranderen wat ervoor zorgt dat je vetverbranding touren zal draaien.

Een van de elementen waarmee getraind wordt tijdens de Guerreiro workout is de Kettlebel. Kettlebel is een traditionele gietijzeren gewicht, dat lijkt op een kanonskogel met een handvat. De Kettlebel is vandaag de dag een van de meest favoriete fitnesstool voor iemand die in een korte tijd zijn/haar doel wilt bereiken. Staat u ook niet te popelen om mooi,sterk,gespierd en levendig jong te houden of dit wilt krijgen? Zowel voor topsporters is het mogelijk met de Kettlebel de hoogst mogelijke niveau te bereiken binnen het welzijn. Het is de ultieme tool voor de al gehele lichamelijke ontwikkeling en extreme all-round fitness.

Krav Maga voor vrouwen

Elk jaar worden letterlijk honderden vrouwen op straat aangevallen of nog erger huiselijk geweld is vandaag de dag ook steeds meer een feit. Sommigen worden beroofd, sommigen in elkaar geslagen, sommigen verkracht en sommigen zelfs vermoord. Bijna al deze vrouwen hebben één ding gemeen: ze weten niet hoe ze zichzelf moeten verdedigen. Als ze iets van zelfverdediging hadden afgeweten, zouden de meeste van deze vrouwen niet hulpeloos zijn geweest toen ze aangevallen werden. Dan zouden ze misschien niet verkracht zijn, of vermoord.

In de meeste gevallen zal je aanvaller een man zijn. De kans dat er meer dan éénonder teveel ellende weg te komen uit deze situatie.

Wanneer je de mogelijkheid hebt weg te lopen of te belager op afstand te houden met woorden of door te gillen dan maakt je hier direct gebruik van. Let er wel op dat je de aanvaller nooit uit het oog verliest. Draai je rug nooit naar de tegenstander. Zelfs niet als je de kans krijgt om weg te lopen. Als je de tegenstander niet meer ziet omdat hij achter je loopt kan hij doen wat hij wil.

 1. Leer om voor jezelf op te komen zowel mentaal als fysiek.
 2. Leer om zelfbewuster over te komen en te worden, en leer om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.
 3. Leer om je veiliger te voelen op straat, op je werk, op school of thuis.

Inhoud van de cursus:

 • Omgaan met verschillende houdingen en verplaatsingen
 • Leren van diverse stoot- en traptechnieken op kwetsbare plekken
 • Verschillende technieken van beetpakkingen om het lichaam
 • Verdedigen door het gebruik te maken van de spullen die je bij je hebt en draagt
 • Verdedigen van verwurgingen en hoofdwurgingen
 • Verdedigen van verschillende beetpaktechnieken bij de arm en of pols
 • Het ervaren van hoe je je kan verdedigen tijdens stress of spanningssituaties.

 

Bootcamp

Bootcamp is een persoonlijk trainingsprogramma, outdoor en indoor, dat speciaal is ontworpen voor een snel enzichtbaar resultaat. Het programma bestaat uit een aantal cardio- en krachtoefeningen dat in totaal 60-90 minuten duurt. Als je van een uitdagende training houdt, is Bootcamp de ideale en totale lichaamsworkout, waarbij je in korte tijd uithoudingsvermogen en kracht verbeterd.
De training is geschikt voor iedereen, man of vrouw, en ieder lichaamstype. Wij hebben het trainingsprogramma zo samengesteld, dat het toegankelijk is voor zowel gevorderde als beginnende deelnemers. Iedereen kan hierdoor meedoen op zijn eigen niveau.

 

 

 

Deelname aan een Bootcamp-sessie betekent:

Plezier; trainen in een groep is leuk en stimulerend,
Resultaat; je behaalt het door jou gestelde doel,
Uitdaging; Iedere training is een echte uitdaging en jij daagt jezelf met iedere oefening weer uit.
Onder onze begeleiding geef je niet op!
Motivatie; de variatie in de trainingsoefeningen, het trainen in een groep, het niet willen onderdoen voor je partner en de zichtbare resultaten, zorgen ervoor dat je gemotiveerd blijft,
Durf en moed; de uitdaging aangaan om deel te nemen aan een Bootcamp en jezelf steeds weer te overwinnen,
vereist durf en moed,
Teamwork; je doet het niet alleen, we zijn met elkaar hard aan het werk. We helpen elkaar en moedigen elkaar aan.
Discipline; is de sleutel om succes te boeken

Bootcamp2 Bootcamp3 Bootcamp1

Weerbaarheids- en agressieregulatie

Vandaag de dag voelen veel mannen, vrouwen, jongens en meisjes zich in onze maatschappij kwetsbaar en onveilig omdat ze gepest worden of een vervelende ervaring hebben meegemaakt. Dit gevoel vertaalt zich bijvoorbeeld in onzekerheid in sociale conflictsituaties en in angst om `s avonds de deur nog uit te gaan. Deze gevoelens van angst en onmacht kunnen leiden tot beperkingen in het dagelijks functioneren en het verminderen van een gevoel van welzijn.De aangeboden weerbaarheidstraining / zelfverdediging biedt de mogelijkheid om op een actieve manier met dit onderwerp bezig te zijn. Het leert u vertrouwen te stellen in uw eigen fysieke en mentale mogelijkheden en toetst uw onveiligheidsgevoelens aan de realiteit.

Respons in het onderwijs

In dit programma staat het versterken en optimaliseren van de samenwerking tussen vechtsport en onderwijs centraal.

In het programma Respons vormen problematieken in het onderwijs het uitgangspunt om met vechtsport in een onderwijssetting aan de slag te gaan. Vechtsport wordt hierbij als instrument weggezet binnen via verschillende lesmodules en gestandaardiseerde lessenpakketen. In elk lessenpakket staat een vooraf gekozen maatschappelijk probleem centraal. Denk bijvoorbeeld aan het probleem pesten welke in een lessenreeks middels thema’s als ‘grenzen stellen’, ‘zelfvertrouwen ‘en ‘samenwerken’ word aangepakt. Rondom deze problemen wordt vechtsport gebruikt als pedagogisch middel en ingezet middels hapklare uitdagende werkvormen. Ten grondslag aan de lessenreeks ligt een methodiek die jarenlange ervaring met vechtsportonderwijs in combinatie met de ontwikkelde methodieken en laatste inzichten bundelt. Naast het gestandaardiseerde deel bevat Respons een traject op maat, waarbij een intensieve samenwerking wordt gemaakt met het onderwijs en de vechtsportvereniging / trainer. Ook kan de onderwijskundige instelling zelf aan de slag gaan met Respons en middels dit programma haar eigen (LO-)docenten klaarstomen om met Respons te kunnen werken.

respons

Deze responstraining wordt gegeven door een opgeleide sportdocent die aangesloten is bij het KNKF-NIVM.


responslogo


NIVM_logo100

Dynamic weight Control

Dynamic weight Control (funtional training) is ontwikkeld om de kloof tussen sport conditie wetenschap te verkleinen. De training principes zijn ook makkelijk toe te passen voor een fitness-liefhebber die een intense en effectieve training wil. Lesstof: Olympisch gewichtheffen technieken, powerlifting technieken, lichaamsgewicht oefeningen, TRX, en kettlebell en Gymnastiek Natural, springbox, springtouw, Rings en nog veel meer.

 

X-Strike-Cardio

krav_maga_vrouwen2X-Strike is een nieuw en uitdagend trainingsprogramma. Het bevorderd je opbouw van spiermassa, verbeterd je conditie en helpt je bij de overtollige kilo’s kwijt te raken. Je leert verschillende coördinatie technieken te beheersen, oog – en bodyreflex en zelfverdedigingsreflexen. Kortom het zorgt ervoor dat je weer helemaal tot jezelf komt en relaxt wordt. X-Strike is een combinatie van Militaire Combat en basis technieken van Thai Boksen. Het wordt beoefend met een ultra bag (bokspaal) .

 

Met X-Strike werk je aan:

 • Kracht
 • Uithoudingsvermogen
 • Lenigheid
 • Snelheid
 • Coördinatie
 • Concentratie op techniek en het bewustzijn van jezelf en de omgeving
 • Doorzettingsvermogen doormiddel van wilskracht het maximale te bereiken wat in jouw fysiekvermogen ligt.
Krav Maga voor Professionals

Informatie volgt nog. Neem alstublieft contact op als u meer wilt weten!

Commando Camps

Informatie volgt nog. Neem alstublieft contact op als u meer wilt weten!