Certificatie

Dacosta Trainingcenter is een onafhankelijk  opleidingsinstituut.

We verzorgen kortlopende opleidingen, trainingen en cursussen zoals o.a. Krav Maga, zelfverdediging en Funtional Fitness en Kettlebels.

Na het succesvol afronden van onze opleidingen, training/cursus kunnen afgestudeerden doelgericht en geëquipeerd aan de slag bij de verschillende opdrachtgevers of zelfs hun eigen studio beginnen.

De cursussen zijn ontwikkeld op aandringen van diverse sectoren binnen de arbeidsmarkt. De trainingen zijn logische onderdelen binnen de fitnessbranche. Snelle ontwikkelingen leiden tot de vraag naar goede en meer opgeleide instructeurs.

De fitnessbranche is een prachtige branche die erg in ontwikkeling is. Het op een positieve wijze beheersen van de ontwikkelingen is de doelstelling. De branche groeit sterk en de vraag naar meer kwaliteit neemt toe.

KANSEN IN OVERVLOED!

De fitnessbranche biedt kansen in overvloed voor mensen die werkelijk verder willen, ambitie hebben, leergierig zijn, samen willen werken en doorzettingsvermogen hebben.

Nu is er de mogelijkheid voor ervaren en startende instructeurs de juiste stap te zetten.         Dacosta Trainingcenter is het opleidingsinstituut dat je daarbij kan ondersteunen.

Dacosta Trainingcenter heeft maar één doel en dat is sportdocenten en sportinstructeurs op een unieke wijze scholen en samenbrengen waardoor de snelle ontwikkelingen beheerst en gecontroleerd worden.

Vraag de diverse trainingen en cursussen DIRECT bij ons aan!

Grijp je kansen en laat je ondersteunen door Dacosta Trainingcenter!

Dacosta Trainingcenter gaat verder waar de anderen STOPPEN…

Dacosta Trainingcneter is a-politiek en voert een niet-discriminatie beleid. Elke aanvraag tot aansluiting wordt individueel bekeken. We houden daarbij geen rekening met ras, huidskleur, stand, politieke voorkeur of geaardheid. Wel met gedrag!

 

FITNESS

Opleiding tot Funtional Fitness Trainer.

FunFit (Funtional Fitness) is ontwikkeld om de kloof tussen sport conditie wetenschap te verkleinen. De training principes zijn ook makkelijk toe te passen voor een fitness-liefhebber die een intense en effectieve training wil. Lesstof: Olympisch gewichtheffen technieken, powerlifting technieken, lichaamsgewicht oefeningen, TRX, en kettlebell en Gymnastiek Natural, springbox, springtouw, Rings en nog veel meer.

FunFit trainer:

Steeds vaker maken sportinstructeurs en Personal Trainers de overstap van conventionele krachtapparatuur (bv. leg press, chest press, lat pulldown) naar meer specifieke en functioneel trainingsvormen. Een logische stap aangezien je met functioneel training niet alleen kracht, maar ook uithoudingsvermogen, balans, coördinatie en flexibiliteit traint.

Maar wat is nou precies FunFit Fitness?

Deze vraag is niet eenduidig te beantwoorden aangezien deze op vele manieren kan worden uitgelegd. In principe moet de training functioneel zijn voor de wensen van de klant. Een functionele training voor een hardloper moet er bv. op gericht zijn dat hij beter en harder kan lopen.

FunFit Functioneel training is niet alleen geschikt voor (top-)sporters, maar juist ook voor ouderen en beginnende sporters. De trainingen kunnen uitermate goed worden ingezet om klanten de dagelijkse activiteiten zoals traplopen, fietsen en boodschappen goed te laten uitvoeren.

 

In de Opleiding tot  Funtional Fitness Trainer staan de volgende vragen centraal:

•          Hoe pas je de basisprincipes van balanstraining en core stability het meest efficient toe in de fitness, revalidatie en sport?

•          Hoe kun je het meest effectief gebruik kan maken van diverse materialen zoals de TRX, Kettlebell en Medecine-bal in jouw trainingen?

•          Welke diversiteit aan oefeningen kunnen er worden aangeboden met vrije materialen en hoe speel ik hierbij in op het niveau van de klant?

•          Wat zijn de te verwachten trainingseffecten van FunFit trainingen?

•          Hoe kunnen de functionele oefeningen worden geïntegreerd in een circuit groepsles?

De opleiding wordt aangeboden door een groep fysiotherapeuten en een sportdocent en   Personal trainer met jarenlange ervaring op het gebied van Functionele training. Deze dagen zullen sterk praktijkgericht zijn en is voor iedereen, onafhankelijk van de mate van training en toegankelijkheid. In het theoriegedeelte zal met name worden stilgestaan bij de trainingseffecten en aandachtspunten bij de verschillende oefeningen.

Indeling:

CURSUS:

FunFit Instructor Basics

FunFit Instructor Advanced

 

INHOUD

De lesstof van  de FunFit Opleiding omvat de volgende onderdelen:

•          Anatomie

•          Het lichaam functioneel bekeken

•          Pathologie

•          Belasting en belastbaarheid

•          Oefentherapie

•          Trainingsmethodiek

•          Veiligheid

 

Level I  the FunFit Instructor Basics

•          Profilering en positionering van FunFit Instructeur

  • Verschillende vormen van training
  • Lesgeven

•          Zelfstandig FunFit-er worden

•          FunFit concept opzetten binnen sportcentrum

•          Bedrijfsvoering

•          Verkoop / beweegadvies vaardigheden

•          Communicatieve vaardigheden

•          Intake (fysiek, mentaal en leefstijl) van de klant

FuntionalTraining

•          Testen en meten

•          Opstellen van persoonlijk beweegplan / trainingsplan

 

Level II  the FunFit Instructor Advanced

•          Krachttraining

•          Trainingskunde

•          Biomechanica

•          Gevorderde trainingsleer

•          Gevorderde inspanningsfysiologie

•          Gedragsverandering

•          Blessurepreventie en behandeling

•          Voeding en supplementen.

•          Module knie

•          Module nek/schouder

•          Module rug

Het doel van de cursus FunFit Trainer Advanced is om gediplomeerde FunFit trainers  kennis te geven van de mogelijkheden op het gebied van belastbaarheidstrainingen aan klanten met lichte klachten. Duidelijk moet zijn dat de FUNFIT-fitnesstrainer geen vervanger kan en mag zijn van de fysiotherapeut en dus ook niet als zodanig mag handelen.

Elke level van de Funtional Fitness trainer system is gebaseerd op Core Fitness, Corrective Fitness, Medische Fitness en functional Fitness.

Doelgroep:

Ambitieuze vechtsport ionstructuren Fitness trainers die graag gericht aan de slag willen gaan met specifieke oefenstof in de (fitness)praktijk. Deze opleiding sluit uitstekend aan bij de opleiding Fitnesstrainer A of B.

Toelatingseisen:

Er zijn geen specifieke toelatingseisen. Een diploma of ervaring op het gebied van het “lesgeven” is wenselijk.

Certificering:

Na het volgen van de drie dagen opleiding zal je door middel van een examen gecertificeerd worden als FunFit Instructor basics of Advance.

Na het afronden van de volledige FunFit opleiding krijg je de FunFit trainer diploma en maak jij deel uit van de zeer selecte groep trainers in de wereld van functional en krachttrainer.

Totaal Studielast :

36 uren 6 cursusdagen (plus 4 uren stage) totaal uren 40.

Opleidingskosten:

Totaal pakket betaal in een keer 750 euros

Euro 390                     Level I            3 dagen                       FunFit Trainer Basics

Euro 390                     Level II           3 dagen                       FunFit Trainer Advanced

 

Leeftijd:

Minimaal 18 jaar

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

CERTIFIED KETTLEBELL-GUERREIRO INSTRUCTEUR

CERTIFIED KETTLEBELL-GUERREIRO INSTRUCTEUR Guerreiro training, beter bekend als Gladiator/Spartan training is een intensieve core training waar je grote spiergroepen worden getraind. Het is een combinatie van kettlebells en circuittraining en veel lichamelijke oefeningen.Een van de elementen waarmee getraind wordt tijdens de Guerreiro workout is de Kettlebell. Kettlebel is een traditionele gietijzeren gewicht, dat lijkt op een kanonskogel met een handvat. De Kettlebel is vandaag de dag een van de meest favoriete fitnesstool voor iemand die in een korte tijd zijn/haar doel wilt bereiken. Staat u ook niet te popelen om mooi, sterk, gespierd en levendig jong te houden of dit wilt krijgen?Zowel voor topsporters is het mogelijk met de Kettlebel de hoogst mogelijke niveau te bereiken binnen het welzijn. Het is de ultieme tool voor de al gehele lichamelijke ontwikkeling en extreme all-round fitness.Kettlebell-Guerreiro Training is door de hoge intensiteit een relatief korte training. De korte rusttijden maken Kettlebell Training in de meeste varianten een zeer lactische (met melkzuur) training, wat de aanmaak van groeihormoon stimuleert. Groeihormoon is de grootste vetverbrander in ons lichaam en daarom is kettlebell training ook zeer geschikt om mensen te helpen met het snel en effectief verlagen van hun vetpercentage.Certificering:

Certified Kettlebell-Guerreiro instructeur (Basic).

Met deze opleiding leg je de basis voor onze diverse specialisatie Kettlebell-Guerreiro opleidingen:

Certified Kettlebell-Guerreiro training voor afvallen
Certified Kettlebell-Guerreiro training voor krachttoename

Totaal Studielast:

2-daagse (12 uur) opleiding tot Certified Kettlebell-Guerreiro instructeur (basic).

Doelgroep:

Personal Trainers, (Sport-)fysiotherapeuten en Fitnessinstructeurs en iedereen de een beetje affiniteit heeft met fitness.

INHOUD

Tijdens de opleiding tot Certified Kettlebell-Guerreiro Instructeur leer je:

• Ruim 30 Kettlebell oefeningen (en variaties)

• Hoe je de oefeningen veilig en systematisch aanleert aan zowel beginnende als gevorderde sporters

• Hoe je snel fouten in uitvoering van oefeningen signaleert en deze effectief bij de sporter verbeterd

• Welke oefeningen speciaal geschikt zijn voor:
.Verminderen van het vetpercentage
.Verbeteren van de ‘core’ stabiliteit
.Verbeteren van de schouder stabiliteit
.Verbeteren van het cardiovasculaire systeem
.Verbeteren van algehele lichaamskracht

• Hoe je zowel beginnende als gevorderde sporters variatie biedt in hun trainingen

• Hoe je binnen 30 minuten een sterkere trainingsprikkel kunt geven dan 1,5 uur reguliere kracht- of cardiotraining doet

Inclusief cursusmap en opnames van de cursus.

Na de opleiding ben je in staat om diverse doelgroepen, zowel mensen die sterker willen worden, als mensen die willen afvallen veilig en effectief met Kettlebells te laten trainen.
Na deze specialisaties ben je in staat jouw klanten / patiënten de maximale voordelen van de Kettlebell te bieden!

Opleidingskosten:

Basic opleiding excl. de specialisaties:

opleidingskosten.

€ 390.- opleidingskosten   inclusief cursus map + opnames van de cursus met het behalen van de Certified Kettlebell-Guerreiro instructeur bevoegdheid.

Specialisatie opleidingen bedragen € 180.- per module. = Totaal beide modules die apart kunnen worden gevolgd € 360.-
De specialisatie kan pas worden gevolgd na het positief behalen van de Basic opleiding.

Aanmelding via email:
info@dacostatrainingcenter.eu